In English

Din framgång är min drivkraft!

Jag har alltid varit en entreprenör med ett brinnande intresse för att förbättra och utveckla, alltifrån nya användningsområden för tändsticksaskar till utveckling och implementering av strategier och kommunikation för lönsamma kundrelationer. Det är detta intresse för resultat som är min främsta drivkraft när det gäller att skapa lönsamhet åt mina uppdragsgivare.

Min yrkesbana startade med en internationell civilekonomexamen vid Lunds Universitet och jag är fortfarande skånska i själ och hjärta, trots att jag bott i Stockholm de senaste 20 åren. Efter Lund har vägen gått via arbeten som marknadschef på flera stora företag (bland andra Swedish Match, Mölnlycke, Nordbanken och ICA-Förlaget) tills jag i början av nittiotalet började som konsult inom DM (direkt marknadsföring) och RM (relationsmarknadsföring). Efter femton år på DM Konsult AB som seniorkonsult, delägare och VD startade jag Åkesson Advice AB år 2006. Sommaren 2008 avslutade jag den amerikanska utbildningen, Leadership Academy vid Robbins Research International i San Diego.

Min största styrka ligger i att utveckla och implementera lönsamma kundrelationer och kundklubbar genom att använda databaser och lojalitetsprogram. Jag sitter även med i ett antal styrelser och advisory boards, samt är ledamot av DM-nämnden. Exempel på företag jag fått förtroendet att hjälpa är bland andra ICA, KF, IKEA, Dagens Nyheter, SEB, Nordea, If, Fortum, Posten och bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. Jag arbetar gärna internationellt och har idag kunder i flera europeiska länder och i USA.

Utbildning ligger mig också varmt om hjärtat, och jag är ofta anlitad som föreläsare och lärare inom DM och RM på bland annat Handelshögskolan, KTH, Uppsala och Stockholms Universitet, Berghs School of Communication samt på ett flertal större, och mindre, företag.